25 Şubat 2013 Pazartesi

Bol Güneşli İzmir'den Süper Bir Pazar Günü

Şubat ayı olmasına rağmen dün hava mükemmeldi. Eşimi işyerinden çağırdılar, ne yazık ki o bizimle olamadı. Biz de hemen teyzeler ve yiğenler toplandık, kendimi Büyükpark'a attık. Park acayip kalabalıktı, herkes değerlendirmiş olmalı bu güneşli günü...

Çocuk olmak, çocuğunla çocukluğu yaşamak her ikisi de çok güzel.










İlk Oyun Grubumuz : Jou Jou'daydık..

Uzun zamandır bir oyun grubuna götürmek istiyordum Defne'yi.. Ama bu tip aktiviteler hep hafta içi yapılıyor nedense, çalışan anneler hiiiiçç düşünülmeyerek. En sonunda uzun süren araştırmalarımdan sonra Jou Jou'yu bulduk http://www.jou-jou.org/

İyi ki de bulduk, Defnem çok mutlu oldu. Kreş için 3 yaşı bekliyoruz, aslında beklemesekte olucak gibi...

İçeri girdiğimizde, ona kimse bir şey sormadan beni göstererek, "Bu benim annem Arzu, babam Mehmet Ferdi, ben Elif Defne" dedi. . . Benim canım akıllı kızım. 23.02.2013





14 Şubat 2013 Perşembe

14 Şubat Sevgililer Günümüz Kutlu Olsun..
























Sevdiğimden beyaz güller ..


hep yanıbaşımda kal..

dertlendiğimde omuzuna yatayım, uyuyayım sonsuz bir güvenle,

parmakların hep saçlarımın arasında dolansın,

en zor zamanımda bileyim ki zorluklar sen olduğun sürece acıtmaz,

sen hep en çok beni sev, hep beni benden alan ol.

11 Şubat 2013 Pazartesi

İlk Tiyatro Deneyimimiz ve Sonrası :)




Defnem şu an 27 aylık ve ilk kez 26 Ocak 2012'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat'a tiyatroya gittik kızımla. Herkes tiyatroya götürmek için henüz küçük, tiyatro izleme yaşı 4 yaş desede ben beğeneceğinden hiç bir şüphe duymayarak götürdüm kızımı.

Çok keyif aldı, çocuklarla birlikte olmak, oyun başlamadan önce ve bitiminden sonra sahnede çocuklarla birlikte tam da onlara yönelik hazırlanmış olan müziklerde oynamaktan çok keyif aldı. Tiyatronun bitimine kadar hiç huzursuzluk çıkartmadan, bol bol gülerek, oyuna katılarak geçirdik ilk tiyatro deneyimimizi. 












İkinci gittiğimiz tiyatro "Kepçaplı Skapetti" oldu, hemen ertesi hafta sonu gittik ona da. Bunda da çok eğlendi kızım, sanırım tiyatroyu sevecek.








Bu fotoğrafı da oyuncuların en küçük izleyicilerden biri olan Defne'yi severlerken çektim.









10.02.2013 Pazar (dün) Ablam Emine, oğulları Berat,Toprak ve ortakokul arkadaşım Nilay ve oğlu Efe ile gittiğimiz tiyatro oyunu  "Çirkin Ördek Yavrusu". Karşıyaka Belediyesi'nin ücretsiz olarak sergilediği bir oyun. Oyuncularının çoğu çocuktu ve çok etkileyiciydi. İzlemeye değer. Bu arada ben de çok beğeniyorum çocuk tiyatrolarını, keyifle izlediğimi farkettim :)




Tavsiyem çocuklarınızı tiyatroya götürmek için 4 yaşlarının dolmasını beklemeyin, 2 yaş gayet doğru bir yaş bence. Diğer aktivitelerimizde görüşmek üzere.